onsdag 9 december 2009

Helt otroligt!

Tingsrätten dömde dem till ett års fängelse. Nu frias ett par från Älmeboda sedan de vittnat om att en polis varit våldsam vid ett ingripande.


Paret från Älmeboda dömdes för ungefär ett år sedan till ett års fängelse för mened. De hördes som vittnen vid en rättegång i Växjö tingsrätt i februari 2005. Två poliser stod åtalade misstänkta för att ha misshandlat en man vid ett ingripande 2004.
Grunden för misshandelsåtalet mot poliserna var Älmebodaparets uppgifter om att de utdelade mängder av batongslag vid ingripandet. Enligt uppgift skulle det handla om upp emot 20 slag. Växjö tingsrätt menade att paret överdrev. Samtidigt påpekade man att den misshandlade mannens skador, skrapsår och mindre rodnader, var orimliga efter en sådan slagserie. Poliserna friades och i stället ledde parets vittnesmål till ett åtal om mened.
Domen från Växjö tingsrätt överklagades till Göta hovrätt. Enligt dem motsägs inte Älmebodaparets uppgifter av den rättmedicinska utredningen efter misshandeln. Och polisernas version av händelsen styrker inte att paret ljugit i tingsrätten. Göta hovrätt menar att uppgifterna paret lämnat "kan återspegla vad de faktiskt upplevt att de sett" och därför frias de.

http://www.smp.se/nyheter/tingsryd/logn-var-ingen-logn%281660853%29.gm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar